انمار العاشق مدير الموقع
عدد المساهمات : 255 عدد التميز : 5014345 الموقع : anmarkirkuk.yoo7.com
| موضوع: الحمام المحشى بالطريقه المصريه شرح + صور ,, الأربعاء سبتمبر 01, 2010 11:55 am | |
|
حمام متوسط الحجم وممكن سمان
للحشو ارز مصري او صغير ( حوالي 200 جرام لكل اربع حمامات ) بصل مفروم* بصله متوسطه بهارات قرفه + حبهان+زنجبيل+فلفل اسود +مريمةملح+ملعقه سمن بلدي او زيت ذرةطريقه تحضير[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
تغسل الزغاليل( [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]) جيدا من الداخل والخارج يراعي ان تزال الحوصله بدون عمل شق طولي في جلد الرقبه يتم فصل الاتصاق بين جلد الصدر واللحم بحرص و خفه باطراف الاصابع حتي لا ينقطع الجلد لو سمان خليكي حريصه جدا لان الجلد بتاعه ارق بكتير من[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url] تفصل الرأس ويتم التخلص منها ويخاط جلد الرقبه من اعلي فقط علشان الارز مايخرجش منه تحضر خلطه من البهارات السابقه مع قليل من الملح ويتم تتبيل[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url] بها جيدا من الداخل ومن اسفل جلد الصدر علي اللحم يترك جانبا حتي تحضر الحشوة
تحضير الحشو يغسل الارز جيدا ولا يتم نقعه يعني استخدميه فورا تشوح البصله في السمن حتي يصفر لونها ثم يتم اضافة ربع كوب ماء وكمية البهارات وتترك تغلي حتي يجف مائها يضاف الارز مع قليل من الميه ( يادوب بس الميه تغطي الرز خدي بالك اوعي تزودي الميه عن كده صحيح ده مش عيار مية الرز بس احنا عاوزينوا ناقص ميه وناقص سوا كمان عشان ما يعجنش ثم نضبط الملح بالدرجه اللي نحبها يوضع علي نار عاليه حتي يتشرب مع الانتباه حتي لا يلتصق في الحله ويفضل استخدام حله تيفال يتم تخفيض النار ويقلب مرتين او ثلاثه ثم يرفع من علي النار ويفرد في طبق حتي يبرد علشان تعرفي تمسكيه وتحشي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]يحشي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url]من الداخل ومن اسفل
جلد الصدر وداخل جلد الرقبه*لاحظي الرقبه نفسها بتبقي موجوده ولا يتم التخلص منها يراعي عدم زيادة كمية الارز اكثر من اللازم لانه لسه هايزيد في الحجم، وده علشان ما تنفجرش الحمامه
توضع الكبده والقونصه لتسد الفتحه بين الرجلين ثم تكتف الحمامه بادخال الارجل في الفتحه السفليه الرقبه بنخيطها من اولها خالص عشان تبقي طويله وتدي حجم للحمامه
تترك حتي الغليان علي نار عاليه وحتي تجف المياه
بعد السلق ندهن وش الحمامات سمنه بلدي سايحه وملعقة صلصة حمرا على الوش عشان يحمر وندخله فرن مرتفع الحراره لمدة نص ساعه او اكثر حسب سن[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url]
واخيرا توضع تحت الشوايه حتي يحمر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url] من جميع الاتجاهات ولنكهة الشوي علي الفحم ممكن تسخني قطعه صغيره من الفحم حتي تحمر ثم ضعيها مع[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url] في الصينيه وضعي عليها بضع نقاط من الزيت او قطعه من لية خروف او دهن لحم ثم احكمي الغطاء لمدة 5 دقائق مع تغطية الصينية بقطعة قماش او فوطة مطبخ
ممكن تقدميه مع ملوخيه خضرا او شوربه وسلطه او بطاطس محمره ويمكن حشوها بالفريك بدل من الارز .
| |
|